Egyértelműen megtévesztő információk

megtévesztőTöbb esetben is megtévesztő információkat közöl a Botanoo / ecoMe2 -val kapcsolatban néhány hírportál, amikor olyan cégek közé sorol – a PSZÁF figyelmeztetésére hivatkozva – akiknek nincsen pénzügyi, befektetési szolgáltatásnyújtásra engedélyük.

Nézzük a tényeket a PSZÁF weboldaláról kevés magyarázattal:

„Botanoo
A hivatkozott – az üvegházhatású gáz kibocsátási egységek (ún. karbon kreditek) önkéntes piacán való kereskedési lehetőséget kínáló – befektetési konstrukciót nyújtó személy(ek) a PSZÁF felügyeleti hatáskörébe tartozó szabályozott tevékenység Magyarországon történő végzésére (így különösen befektetési szolgáltatás, vagy pénzügyi szolgáltatás nyújtására) vonatkozó engedéllyel nem rendelkezik (rendelkeznek).

EcoMe2
A „Botanoo” elnevezéssel indított – a www.ecome2.com internetes oldalon – kínált befektetési konstrukciót nyújtó személy(ek) a PSZÁF felügyeleti hatáskörébe tartozó szabályozott tevékenység Magyarországon történő végzésére (így különösen befektetési szolgáltatás, vagy pénzügyi szolgáltatás nyújtására) vonatkozó engedéllyel nem rendelkezik (rendelkeznek).”

Mind a két esetben a kivastagított rész vonatkozik a cégünkre és a weboldalaira ahol egyértelmű, hogy kereskedelmi tevékenységről van szó, ami viszont nem a PSZÁF hatásköre. 
A dőlt betűs része a közleménynek pedig a Botanoo vagy az ecoMe2 -re hivatkozással, tévesen befektetési tevékenységet kínáló személyekre vonatkozik, ami viszont a felügyelet hatásköre.

Figyelemre méltó viszont, hogy a  Külföldi felügyeleti hatóságok figyelmeztetései között, nem szerepel sem a Botanoo sem pedig az ecoMe2 !

EGY MAGÁT KOMOLYNAK GONDOLÓ GAZDASÁGI LAP, NEM ENGEDHET MEG MAGÁNAK ILYEN TREHÁNYSÁGOT!

 

 

 

Egy hozzászólás a “Egyértelműen megtévesztő információk” -hoz.

  1. Papp András Says:

    Nem az első és szerintem nem is az utolsó—
    Megtévesztő információk folyamatosan kerülnek fel az internetre, akár tudatlanságból, de akár szándékosan is. Az önkéntes carbon kereskedés sok széllel megy szemben, sok piaci érdeket sért, főleg mert megújuló zöld energia előállítása a cél, sokszor teljesen új módszerekkel.
    Nagyon sok olyan magyar találmány van, ami új és zöld energia területen keletkezett, sokszor működő és mérhető- vizsgálható prototípussal, mégis eltűnnek a süllyesztőben ill. homályban maradnak. Viszont a carbon kredit kereskedelem kilépett ebből a homályból, bejött hazánkba is. Itt csak annyi történik, hogy intézményi oldalról erre nem voltak sehol felkészülve és még a mai napig se tudnak vele mit kezdeni. Erre egy személyes példám: a párommal úgy döntöttünk, hogy karöltve az ecome2 vezetőségével, mi is elindulunk a carbon kereskedés és ezzel összefüggésben a kizöldítésekkel foglalkozó vállalkozói világban, saját céggel. Ahhoz, hogy a megfelelő jogi háttér kialakuljon, meg kell jelölni a tevékenységi kört. Mivel a párom könyvelőirodát vezet, úgy gondoltuk ez nem probléma, hisz a TEÁOR vagy a TESZOR listából ez kiolvasható. Nem okozok meglepetést azzal, hogy nem így történt. 2013.júl.25 időponttal kértünk állásfoglalást az intézményektől, szept. 03.-án egyedül a KSH-tól kaptunk választ: Széndioxid kibocsátási kvóta értékesítése–Immateriális javak kölcsönzése,,, ez a TEÁOR’08 megnevezés, ,,, Nos, azt hiszem ez alátámasztja az előbbieket, még pontos besorolása sincs az ÖNKÉNTES CARBON KREDITEK KERESKEDELMÉNEK. Saját véleményünk az, hogy az ecome2 új irányítása biztosíthatja a tagok számára azt a megújult, átszervezett, legális és járható megoldást, ami a hazai és nemzetközi törvényi előírásokkal összhangban van.

Hozzászólás

This entry was posted on vasárnap, február 3rd, 2013 at 22:56 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.