Kamu, hogy nincs a Botanoonál Carbon Credit!

Igen! Aki ilyet állít az elferdíti a valóságot… Az igazság, hogy 2011. januártól már lehetett vásárolni a http://mall.botanoo.com felületen Carbon Crediteket, amit a rendszer azonnal ki is vont a forgalomból. Tehát ezeket már nem lehetett tovább értékesíteni!
Változás 2011. augusztus 15-én állt be azzal, hogy kibővítésként megjelentek a webirodában karbon kuponokért cserébe átváltható Carbon Creditek. Ezek akár már kereskedelmi célokra is használhatóak… Ezek a Creditek folyamatos feltöltés alatt vannak, jelenleg már 32 db projektből történik az értékesítés. Hát igen! Ezt ellenőrizni csak hiteles forrásból tudod! Keress fel egy Botanoo CarbonTradert és kérd meg, hogy mutassa meg neked!

3 hozzászólás a “Kamu, hogy nincs a Botanoonál Carbon Credit!” -hoz.

 1. Kormos György Says:

  A hitelességet ellenőriztem és a következőket találtam. A http://www.botanoo.com weboldalon feltüntetett független regisztrátor cégnek felmentem a honlapjára és az „enviroment” menüpont alatt rákerestem a CCDenmark projectjeire és jelenleg tárolt carboncreditjeire.
  Nem számoltam össze pontosan hány darabról van szó, de az biztos hogy a cég több milló darab ilyen credittel rendelkezik, ahogyan a honlapon is fel van tüntetve.
  Gyakorlatilag ez a cég terméke, ami a tagok rendelkezésére áll.
  Az alábbi linken lehet megnézni a cég creditjeit:

  http://mc.markit.com/br-reg/public/index.jsp?s=ch

  Sok félre informált és valótlan információkat olvasó egyén nincs tisztában a cég céljaival és konkrét működésével.
  A rendszer lényege a felvásárolt creditekkel való kereskedelem az önkéntes piacon.
  Ez olyan egyszerű dolog mint a „faék” !
  A cég felvásárolja a terméket, amit a tagok eladhatnak az aukciós platformon.
  Nyilván a cégnek fontos a tagok létszáma, hiszen minden egyes tag további „üzlet kötő” is egyben, hiszen a rendszerben érdekelt hogy a creditekre újabb vevőket hozzon.
  Ezzel gyakorlatilag az önkéntes piac forgalmi növekedését mozdítja elő, ami akárhogy is nézzük, a klímaváltozás megfékezésének az egyik eszköze.

  Sokszor olvastam már hogy „ha valaki akar tenni a klímaváltozás visszafordításáért, akkor járjon gyalog, ne használjon világítást…stb”.
  Az igazság az hogy egytől egyig ezeknek a kommentároknak az írói egy apró lépést sem tettek soha annak érdekében hogy javuljon a helyzet.
  Most pedig itt van a botanoo rendszere, ami úgy segít a legnagyobb környezetvédelmi problémán, hogy közben embereknek közvetett és közvetlen módon is munkát, bevételt ad.
  Kérdezem én, miért baj ez?
  Mondjon nekem bárki egy olyan dolgot, amikor emberek, ingyen, pénzügyi motíváltságtól mentesen tettek valamikor is valamit a világunk megjobbítása érdekében?
  A válasz egyértelmű…

  Most azok számára jött el az időszak, akik bár nem ingyen, de hatékonyan tehetnek a saját környezetünk érdekében. Feltételezem hogy ez nem bűn!

 2. Juhász Bertalan Says:

  Rendben. Mutass egy karbon kreditet amit vásároltál. Ez lehet scan vagy link, vagy screenshot. Mi nagyon nyitottak vagyunk bármiféle bizonyítékra, hogy a pénzből amit befizettél, a Botanoo-n keresztül vásároltál karbon kreditet, és az a pénz így eljutott valamelyik zöldfarmra.

  Várjuk szeretettel.

 3. admin Says:

  Itt van pl.: http://windtanoo.com/wp-content/uploads/CarbonOffset-2012.jpg
  Tömegével lesznek ehhez hasonló és nagyobb mennyiségű Carbon Neutralizálási ügyletek a rendszerben. Persze a Tamáskodókkal nem tudunk mit csinálni, a dolgok mennek a maguk medrében. Nem lehet siettetni a dolgokat, hiába a nagy nyomás ami csak hátráltatja az ügyeket…

Hozzászólás

This entry was posted on hétfő, december 26th, 2011 at 18:04 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.