Kedves szombathelyi Olvasók!

2015. április 18. napján „Könnyû pénz vagy súlyos csalódás” cím alatt – egy cikk jelent meg a www.savariaforum.hu – online internetes portálján. A cikk témája a Botanoo, amely egy karbonkredit (Carbon Credit) kereskedelemmel foglalkozó piaci szereplő. Ennek az új iparágnak egyre nagyobb jelentősége van manapság, utalnék arra a tényre és erőfeszítésre, amit jó ideje Áder János Köztársasági Elnök Úr is képvisel a klímaváltozás megakadályozása érdekében. Sajnos a szóban forgó cikk, szerencsétlen megközelítésben tele valótlanságokkal, olyan hírforrásból származott, aki(k)től csak ennyi tellett a hírérték miatt.
Méltatlannak találnám és a rendelkezésre álló hely sem elég arra, ha cáfolnom kellene a cikkben szereplő állításokat, így elégedjenek meg a következőkkel.

Tény, hogy Szombathelyen a Botanoo nevét felhasználva valami teljesen más Önös érdeket képviseltek néhányan, de ez nem akadályozta meg ezt a környezetvédelmi programot abban, hogy már 5. éve működjön. Ez a mozgalom az elmúlt két évben stabilizálódott és napról napra teszi a dolgát még akkor is, ha most erről annyira nem hallanak. Minden olyan tag, aki nem állta meg a helyét emberileg, távozni kényszerült. Emiatt lehet sértődött ember, aki hallatni akarja a hangját ilyen formában, de a lojális tagok ezen átlátnak, és a közvéleményt pedig ez nem érdekli. A korrekt tájékoztatás érdekében forduljanak a rendszert üzemeltetőkhöz vagy az aktív tagokhoz, működik az ügyfélszolgálati rendszer, elérhetőek a szabályzatai és az etikai kódexe. Ugyanakkor azok részére, akiknek a feltételek adottak, lehetőségük van a folytatásra vagy a bekapcsolódásra és arra, hogy a környezetvédelemben úgy tevékenykedjenek, hogy közben pénzt is keressenek, hiszen pozitív hatást gyakorolnak a világra és az értékalapot is megteremtik ehhez. Miért is van a pozitív hatás? Joggal kérdezhetik néhányan…

Mert a karbonkreditek kereskedelmének célja azok felhasználása. A karbonkredit valós, olyan már megvalósult projektből származik, ahol az új technológiák miatt CO2 megtakarítás történt. Csak és kizárólag ezeket lehet felhasználni a vállalatok széndioxid kibocsátásának ellentételezéséhez. Ezt szigorú szabvány és szabályok betartásával végzi a cég. Ezzel valódi karbon- csökkentett vagy semleges működést lehet elérni. A rendszer képes akár vállalatokat – mérettől függetlenül – és termékeket is karbon semlegesíteni.

Ezt a vállalatok a következő előnyök miatt meg is teszik egyre nagyobb számban.

Üzlet értéke emelkedik: Költségek csökkennek / Árbevétel növekszik / Hírnév/ismertség növekszik / Kockázat csökken
Költségcsökkentés: Energiaköltség csökken / Szállítási költségek csökkennek / Készletoptimalizálás történik
Árbevétel emelkedése: Új üzletek szerzése/nyerése valósul meg / Termék megkülönböztetés történik / Vásárlói hűség növekszik
Javuló hírnév: Márkaérték építése történik / Részvényesek elkötelezettsége növekszik / Dolgozók lenyűgözése és megtartása lehetséges
Kockázat csökken: Rossz hírnév esélye csökken / Emelkedő energiaárak kockázata csökken – Energiafüggetlenség kialakítható! / Kevesebb versenytárs a piacon

„Csakis nagy és tiszta személyiségek példája képes nemes felfogást és tetteket előidézni. A pénz csak a haszonlesőt vonzza, és megmásíthatatlanul visszaéléshez vezet.”(A. Einstein)

Végeredményben köszönöm a figyelmüket és a lehetőséget a kiigazításra, a korrekt tájékoztatás érdekében.

Tisztelettel: Rampasek László

2 hozzászólás a “Kedves szombathelyi Olvasók!” -hoz.

 1. Ritu83 Says:

  Kedves Rampasek László!

  Lehetséges ,hogy a 3 éve bootanoba befektetett pénzem elveszett?Kihez tudnék segítségül fordulni?

  Köszönettel!!!

 2. admin Says:

  Kedves Rita!

  Mint ahogy nagyon sok fórumon már elhangzott, és a szabályzatokban is egyértelműen meg van fogalmazva a Botanoo karbon kereskedelmi vállalkozása a tagoknak. Soha nem volt befektetés, és ezzel kapcsolatos tevékenységet a cég nem vállalt és ennek megfelelően nem is végzett. A karbon kreditek piacát maguknak a tagoknak kell létrehozni.

Hozzászólás

This entry was posted on csütörtök, június 11th, 2015 at 20:34 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.