Piacvezető kifizetési rendszer a hibrid bináris üzlet, az első karbon kredit kereskedelmi tevékenység Magyarországon

A karbon kredit itt van és itt is fog maradni az elkövetkező 40-50 évben! A botanoo.com tagjai most írják ezzel az üzlettel kapcsolatban a történelmet. Soha vissza nem térő időszak ez a felfutási szakaszban alkalmazottnak, vállalkozónak, cégtulajdonosoknak,  nyugdíjasnak, kismamának, munkanélkülinek és diákoknak, ha már elmúltak 18 évesek. Ez az üzlet nagyon sok új, de nem ismeretlen elemet tartalmaz. Két részre bonthatjuk. Van egy tisztán kereskedelmi tevékenysége, amelyben üzleti centrumok vásárlásai révén a pénzünket elhelyezhetjük – a robbanás szerűen fejlődő – zöld beruházásokból származó karbon kreditekbe.

A karbon kreditekről hallhattunk a kvótakereskedelem révén, ami a nagyok játéka volt az elmúlt időszakban.

Ezen kívül ajánlhatjuk ezt a rendszert másoknak a network marketing rendszer segítségével. Itt használjuk a hibrid bináris elszámolási és nyilvántartási rendszert ami a világ legigazságosabb teljesítményalapú kifizetését adja.

Teljesen világos, hogy a világ leggazdagabb embereivel lépünk együtt ebben az iparágban…

4 hozzászólás a “Piacvezető kifizetési rendszer a hibrid bináris üzlet, az első karbon kredit kereskedelmi tevékenység Magyarországon” -hoz.

 1. Rampasek László Says:

  Ez tényleg egy nagyon remek lehetőség a tanulásra és a gyarapodásra…

 2. Nagy Péter Says:

  A meglátásom a carboncredit kereskedési iparágról az hogy Magyarországon még komoly szakemberek, akik információkkal rendelkeznek a kötelező piaccal kapcsolatban, hozzá sem tudnak szólni az önkéntes piac működéséhez, szabályozásához.
  A Botanoo legfontosabb feladata lenne hogy korrekt, hiteles, igazolható tájékoztaást adjon azoknak az embereknek akiket ez az üzlet a jövőben érdekelhet!

  A hírforrásokból egyértelműen láttható hogy valami különleges és új dologról van szó. Olyan iparág kezd kialakulni ami eddig még nem volt, és most kezd bekerülni a köztudatba. Mint minden új dolgot természetesen az átlagemberek szidnak és negatív színben tüntetnek fel.
  Bízom benne hogy ez a blog hozzájárul ahhoz hogy felvilágosítással szolgáljon azoknak akik előítélettől mentesen szeretnének bekapcsolódni a carboncredit kereskedésbe.

  Tisztelettel, Nagy Péter

 3. Rampasek Laszlo Says:

  Egy forumon olvastam a lentebbi meglatasokat a Botanoo uzlettel kapcsolatban es teszem itt is kozze, mert itt a helye!

  „Kedves… és sokan mások: óriási félreértések és meg nem értések keringenek az éterben! Az egyik fő probléma, hogy sokan összekevrik a „kötelező” (=compliance) carbon credit piacot az „önkéntes” (=voluntary) carbon credit piaccal. Ég és föld!!!!

  Van, ugyebár, a kötelező emissziós kereskedelmi piac, amely a kiotói egyezmény hatálya alatt működik – erről érdemes elolvasni ezen az oldalon is: http://www.orszagoszoldhatosag.gov.hu/index.php?akt_menu=141 Erre a piacra valóban nem lépnek be a kis halak, ehhez engedélyek, stb. kellenek. A kötelező piacon – némi szarkazmussal – állami kvóták magaa szintű csereberéje zajlik anélkül, hogy egyetlen carbon credit mögött is lenne tényleges „zöld farm”… A 2012-es dátum a kiotói egyezmény meghosszabbításának esedékessége. Mindehhez semmi köze az önkéntes carbon piacnak…

  Az önkéntes piac nem része Kiotónak, semmi köze sincs az ENSZ-hez, de ahol a crediteket minősített „zöld farmok”állítják elő, tehát ezek ténylegesen, mérhetően javítják a Föld CO2 egyensúlyát! Az önkéntes piaci creditek sokfélék, különböző standardek vonatkoznak rájuk, áruk is széles sávban mozog, minőség szerint – mint ahogy a gyémánt piacon is nagy a szórás a teljesen tiszta és az opálos, sérült, szennyezett kövek között.

  A Botanoo mögött álló CCDenmark az önkéntes piacon dolgozik, tehát engedélyre sincs szüksége – de mivel sok segítőkész ember kéri rajta az engedélyt, a cég nemrég holdinggá bővült, amelynek egy tagvállalata (Avadon) nemrég megszerezte a „kötelező” piacon történő kereskedésre szóló engedélyt. Most már ez is megvan… A magyar tagok által megvásárolt, az ő alszámlájukon feltüntetett creditek tényleges tulajdonosa ez az „engedélyes” dán cég, tehát jogilag ez a cég adja el a crediteket, és jutalékot fizet a tagnak.

  A tag a vásárláskor megjelöli, hogy mint végfelhasználó kivonja-e a forgalomból a creditet – avagy befektetésként tárolja egy darabig. A nyilvántartásba a credit eszerint kerül be, a vásárlást követő 4-6 héten belül.

  Mindenesetre kétségtelen: új céggel, új piacon dolgozunk, és az önkéntes piac szabályozása – mint ilyenkor mindig – le van maradva az eseményektől.

  Miért emeli a Botanoo kuponjai árát? Mert megteheti, és mert jól teszi. Tegyünk egy kitérőt: amikor egy növekvő cég új tagok számára sorozatosan részvényeket bocsát ki, azt növekvő áron teszi, mondván: „szalad a szekér, a később jövők már drágábban szerezhetnek részesedést”. (Ezt csinálta a közelmúltban a CIG-Pannonia Biztosító is, amelynek közgyűlése több tételben, egyre drágábban adott ki részvényeket, és végül kb. négyszeres áron vitte tőzsdére a céget. És ugye Járay Úrék cége aligha pilótajáték…)

  Szögezzük le: a Botanoo NEM részvényeket bocsát ki – ezt senki nem tételezi fel – , de a kereskedésbe egyre magasabb áron lehet bekapcsolódni az idei esztendőben. Jövőre a folyamat „beáll”, és a kuponokért carbon crediteket váltanak a tagok, amelyeket az Avadon piaci áron értékesít majd.

  Bonyolult? Lehet. Támadni kétségkívül egyszerűbb, mint megpróbálni megérteni…”

 4. Juhász Ottó Says:

  Aki még nem olvasta ezt a cikket, annak ajánlom szíves figyelmébe: http://www.muszakilapok.hu/kornyezetvedelem/kornyezeti-menekultek-uj-globalis-tarsadalmi-problemank

  Elképesztő tények, melyek miatt a kormányok rákényszerülnek a CO2 kibocsátás csökkentésére. Nincs más választásuk.

Hozzászólás

This entry was posted on szerda, július 6th, 2011 at 21:44 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.